דיוקן עצוב
ספט 14
ב-19 באוקטובר תיפתח בבית התפוצות התערוכה איימי וויינהאוס: דיוקן משפחתי, בשיתוף המוזיאון היהודי בלונדון. התערוכה היא מחווה לאהבתה של וויינהאוס למוזיקה, לאופנה, ללונדון ולמקומה של היהדות בחיי משפחתה. איימי נולדה בדיוק היום, לפני 31 שנה ומתה ביולי 2011
התערוכה איימי וויינהאוס: דיוקן משפחתי, בשיתוף המוזיאון היהודי בלונדון, מספרת את סיפורה של הזמרת, מילדותה ועד מותה, ומתמקדת בשורשיה היהודים, בקשריה עם משפחתה ובקריירה הקצרה שלה, במהלכה הוציאה את אחד האלבומים המצליחים ביותר בעשור האחרון, back to black , שנמכר בלמעלה מ-20 מיליון עותקים והביא לה חמישה פרסי גראמי.
התערוכה, שחלק ממנה יוקדש להגירה היהודית לאנגליה במאה ה-19 שגם משפחת וויינהאוס היתה חלק ממנה, היא ביוזמתו של אלכס, אחיה של הזמרת, ונחשפים בה לראשונה חייה האישיים של איימי דרך חפציה הפרטיים, אוסף התקליטים המרתק שלה ותמונות משפחתיות, המעידות על מקומה של היהדות במשפחת וויינהאוס. "מה שעושה אותי יהודיה זה לא להדליק נרות אלא להיות ביחד עם המשפחה שלי", אמרה וויינהאוס ב-2005 כשנשאלה על הקשר שלה לדת.
"איימי היתה גאה בשורשיה היהודים", אומר אלכס וויינהאוס. "לא היינו דתיים במיוחד, אבל היינו מסורתיים. חשוב לנו להראות את הצד המשפחתי שלנו. אני מאוד שמח שהתערוכה על אחותי תוצג בישראל. כחודש לאחר מותה הגעתי עם ריבה אשתי לתל אביב ונדהמתי לגלות את האהבה העצומה לאיימי. האמפתיה של האנשים שפגשנו בתל אביב עזרה לנו באותה תקופה קשה וטראומטית".
התערוכה בחסות אגודת ידידי בית התפוצות בישראל ובחסות רשת Factory 54, המייצגת את קולקציית איימי וויינהאוס במותג פרד פרי. מאז מותה, משיק המותג מדי עונה קולקציה בהשראתה של ווינהאוס, ובהסכמת המשפחה. כל הרווחים הם לקרן צדקה על שם איימי, המסייעת לצעירים הזקוקים לתמיכה בשל התמכרויות, בריאות לקויה או מצב כלכלי קשה.