דמיס רוסוס 1946-2015
ינו 26
הזמר היווני שמכר כ-60 מיליון אלבומים בקריירה שהחלה בלהקת בנה של אפרודיטה ונמשכה בשורה ארוכה של להיטים שהקליט כסולן, מת אתמול בבית חולים באתונה.
הוא היה איש גדול עם קול שנשמע כאילו אינו שייך לגוף שהגיע בתקופה הרעה בחייו למשקל של כ-150 קילוגרם. דמיס רוסוס, שהתפרסם בשלהי שנות ה-60 בלהקת בנה של אפרודיטה והמשיך בשנות ה-70 לקריירה סולנית מצליחה בזכות להיטים כ-forever and ever ו-My Only Fascination, מת אתמול בבית חולים פרטי באתונה. סיבת המוות לא פורסמה, עדיין.
ארטמיוס – זה שמו המקורי – נולד באלכסנדריה, קהיר, לאב יווני, מהנדס, ואמא מצריה ממוצא איטלקי. כאשר הולאמה תעלת סואץ, ב-1956, גורשו תושבים זרים רבים וביניהם משפחת רוסוס, שהשתקעה ביוון. דמיס הצטרף למתופף לוקאס סידראס והקלידן ונגליס פאפאטנסיו, לימים מלחין הסרטים מרכבות האש ובלייד ראנר (רוסוס שר בפסקול זה), בלהקת בנה של אפרודיטה. יוון, תחת דיקטטורת השלטון הצבאי, לא גילתה סובלנות רבה כלפי רוק ומוזיקאים ארוכי שיער. החברים עזבו לצרפת, שם החלה הקריירה הגדולה של הלהקה. בתחילת שנות ה-70, רוסוס, כאמור, יצא לקריירה סולנית מצליחה מאוד. לפי הערכות, מכר למעלה מ-60 מיליון אלבומים. עם זאת, בחייו האישיים סבל מבעיות בריאות קשות בגלל משקלו.
הקריירה שלו, לפחות כאמן הקלטות, שקעה לא מעט בשנות ה-80 . כאשר חזר לכותרות, ב-1985 , זה קרה בגלל שהמטוס שבו טס מאתונה לרומא, נחטף ע"י טרוריסטים ערבים והונחת בביירות, תוך שהם תובעים את שחרורו של אחד מחבריהם שנכלא ביוון. כעבור מספר ימים, נענו דרישותיהם ורוסוס והנוסעים האחרים שוחררו.
רוסוס, שאלבומו האחרון יצא ב-2009 , הופיע בישראל ב-1975 מול מעריצים (ובעיקר מעריצות), נלהבים, היה אמור להופיע שוב בארץ, בשנה שעברה, אך בעיות בריאות גרמו לביטול ההופעה.
ב-1970, רוסוס התראיין לראשונה לאורית ירקוני, כתבת להיטון, ששהתה אז בפריז. רוסוס הגיב בהפתעה: "מה, יש מצעד פזמונים בישראל?! ואנחנו במקום החמישי (בלהיט 'השעה חמש')? הם אולי לא יודעים שם (בישראל), שאני בכלל יליד מצרים".
רוסוס טען שהוא ממוצא צועני, אחד מ-11 אחים ואחיות ונולד "על אם הדרך באיזשהו מקום במצרים". הוא סיפר שכאשר היה בן חמש, אמו לימדה אותו לגנוב תפוחי-עץ, "שיהיה לנו מה לאכול". הביוגרפיה הדיקנסית כנראה קצת חורגת מהעובדות: אמו, נלי מאזלום, היתה שחקנית, כוריאוגרפית ורקדנית מפורסמת במצרים. אבל תודו שהגרסה של דמיס נשמעה יותר טוב.
forever and ever
rain and tears
נהנתי מהכתבה הכל אמיתי ואותנתי