הגענו ל-60
יול 13
שנות ה-60 (מהערב, בערוץ הראשון), היא סדרה דוקומנטרית בהפקת טום הנקס, החוקרת את השינויים הפוליטיים, התרבותיים והחברתיים שהתרחשו בעשור ההוא, והשפיעו על חיינו מאז ועד עולם. בסדרה משולבים קטעי ארכיון נדירים, סרטים ביתיים, ראיונות עם היסטוריונים, פרשנים ועדי ראייה לאירועים גורליים בתולדות העשור: מהמאבק לשוויון זכויות ועד למלחמת וייטנאם, מהמרוץ לחלל שהתנהל בין ארה"ב לברית המועצות ועד לביטלס ופסטיבל וודסטוק.
הפרק הראשון, בשני חלקים, עוסק ברצח הנשיא ג'ון קנדי ודו"ח ועדת וורן, שהוקמה לבדוק את ההתנקשות. על הסיקור הטלוויזיוני של הרצח והאירועים שהתרחשו לאחריו, אמר דן ראת'ר שזה היה "הרגע שבו הטלוויזיה, כעיתונות, הגיעה לפרקה". הפרק השני מוקדש למלחמה הקרה, בניית החומה בין מערב ברלין למזרח העיר, שסימלה יותר מכל את מסך הברזל בין המערב לגוש הקומוניסטי, ומשבר הטילים הקובה שכמעט והביא למלחמה בין שתי המעצמות הגדולות. הפרק השלישי נקרא הפלישה הבריטית שהחלה עם הופעת הביטלס בתוכניתו של אד סאליבן, בתופעת הביטלמאניה ובגל הלהקות הבריטיות שכבש את שוק התקליטים באמריקה.
עוד בסדרה: דבריו גלויי הלב של הנשיא ג'ונסון, שאמר על מלחמת וייטנאם, "אינני חושב ששווה להמשיך להילחם וגם אינני חושב שנוכל לצאת משם"; הפלישה הסובייטית לצ'כסלובקיה ובחירתו לנשיאות של ריצ'רד ניקסון, הראשון בתולדות ארצות הברית שהודח מכהונתו; מיק ג'אגר נשאל בראיון, כשנתיים לפני שהרולינג סטונס החלה להצליח בגדול, כמה זמן להערכתו, הוא והלהקה יחזיקו מעמד.
הביטלס: הופעה ראשונה בתוכניתו של אד סאליבן