התקליטיה: רוק, פסיכדליה והשפלה
ינו 18
מדור התקליטייה עוסק בתקליטי ויניל ישנים שיצאו על דיסקים, זמינים ביוטיוב וניתנים לדגימה דיגיטלית.
רונן בסן על mantle-piece של דה באטרד אורנמנטס, להקתו של המשורר האנגלי פיט בראון, שנזרק ממנה רגע לפני החשיפה הגדולה וקולו נמחק מההקלטות.
פיט בראון (כיום בן 74 ), הוא משורר ותמלילן אנגלי שרצה להביא לידי ביטוי את כתביו כמצגת באמצעות להקה מוסיקלית ולכן הקים להקה בשם the first real poetry band שהגיטריסט שלה היה לא אחר, ג'ון מקלכלין (מקלכלין הקדיש לו שיר, pete the poet , באלבום הסולו הראשון שלו). בראון ידוע גם כמי שכתב כמה מהלהיטים הגדולים של להקת קרים, ביניהם white room (עם ג'ק ברוס) ו- white room (עם אריק קלפטון). הוא המשיך לעבוד עם ברוס גם לאחר שקרים התפרקה.
אחרי The First Real Poetry Band הקים בראון הרכב חדש, Pete Brown and His Battered Ornaments שבין חבריה היו הגיטריסט כריס ספדינג ונגן הסקסופון דיק הקסטל-סמית (המוכר לרבים מלהקת קולוסאום). ב-1969 הקליטה הלהקה שני אלבומים: A Meal You Can Shake Hands With in the Dark וכאמור, mantle-piece. אלא שבראון נזרק מלהקתו, יום לפני המופע של הרולינג סטונס בהייד פארק , שבו היתה אמורה להופיע כלהקת חימום. יותר מזה: קולו נמחק מההקלטות וכריס ספדינג שר במקומו.
Mantle-piece הוא אלבום שנע בין ג'אז, בלוז, רוק, פסיכדליה ומוזיקה אוונגארדית. המבקרים קטלו אותו והוא גם נחל כישלון מסחרי נחרץ. אבל לטעמי, האלבום נחמד לשמיעה ואף יש בו מספר פנינים , כמו Then I must go ו- Staggered.
תנסו.
תודה רבה על הפרסום ותודה רבה על השבחת הפוסט!
תודה רבה ותודה רבה על השבחת הפוסט!
בשמחה.