חיים שלנו
אוג 09
גיא טנא על אלבום הבכורה של a-wa : מקפיץ, חייכני ונשי.
האחיות תאיר, תגל ולירון חיים, להקת a-wa , מגיעות מהישוב שחרות בערבה עם דיסק בכורה (Habib Galbi ), שמבוסס על שירים שמקורם בתימן, ומוסיפות נדבך נוסף למגמה המבורכת של הכנסת השפעות מזרחיות למוסיקת האינדי בישראל.
בהפקתו של תומר יוסף מהבלקן ביט בוקס, ועם תופים ומיקס של חבר נוסף בהרכב המצליח, תמיר מוסקט, ברור שהצליל של שלש האחיות לא יישאר בפורמט בסיסי ומסורתי אלא יקבל מעטפת של ביט במנעד רחב. עם זאת, כבר מקטע הפתיחה הקצרצר, הא-קאפלה Yemenite Lullaby , חששותיי שהלהקה תתגלה כגלגול נשי של הבלקן ביט בוקס, התבדו: העצמאות הסגנונית של השלישייה נשמרת, על אף הדומיננטיות של יוסף בעמדת ההפקה המוסיקלית.
שישה שרים מהווים את מרכז האלבום והאמירה הסגנונית שמשלבת את התימניות השורשית והביט הבלקני: Ya Raitesh al Warda (הלוואי והיית ורד), שיר הנושא שכבר הפך ללהיט גדול, Zangabila (שתיל הזנגביל) , Ya Rait Man Ybsorsk (מי ייתן לראותך) , Shamak Zabad Radai (ריחך בושם מרדע) המצויין ו-Lagaitani Laltarig (פגשתני בדרך), שמרחיב את היריעה לכיוון פחות מדברי ויותר ים תיכוני .
Lau Ma al Mahaba (אלמלא האהבה) , הדרמטי, מביא שינוי, עם תחושה קלה של רגאיי מדברי, וגיוון שנדמה כהכרחי בפורמט המהיר והקצבי בו מככבים הרב-קוליות של האחיות והביט האהוב על תומר יוסף. תאטרליות, שינויי קצב ומתינות הופכים את הרצועה הזו לאחד השירים האהובים עלי בדיסק (טקסטים, אגב, נקראים באמצעות ברקוד, על עטיפת הדיסק הנפתחת).
ב-Ya Shaifin al Malih (הרואים את הטוב), נשמע בלדה של ממש. הגיטרה האקוסטית המגיחה המדברה והכינור של יוגב גלוזמן, מניחים את המצע לשיר יפהפה שגם ללא ידיעת ערבית מעביר רגש חזק וחם.
"חביב גלבי" הוא בראש ובראשונה אלבום מקפיץ, חייכני, נשי מאד אשר הכוח המרובע שבו, האחיות חיים והמפיק יוסף, מספק לנו פורמט קליל מחד ועבות שורשים מאידך, ומסיים שנה בה המזרח משל, במידה רבה, בכיפת המוסיקה הישראלית העצמאית. מומלץ !