כותרות האתמול: 17 בדצמבר, 1971
דצמ 17
המצעד הלועזי בגל הקל – היום רשת ב' – כמרקחה, כמו שהיו כותבים פעם: המגיש, אלי ישראלי עזב את הארץ ונסע לדרום אפריקה. את מקומו תפס אריה גולן, שהגיש את המצעד הלועזי בגל"צ, כחייל ולאחר מכן כאזרח.
הקריירה של גולן כמגיש תוכניות מוזיקה, לא נמשכה זמן רב. גולן, בן 68 , יליד פולין שעלה ארצה בגיל עשר, עבר למחלקת החדשות בקול ישראל ואף נכנס להיסטוריה כקריין שמסר בצהרי יום הכיפורים, 1973 , את הודעת דובר צה"ל על פרוץ המלחמה. במקרה, יום הכיפורים היה גם יום נישואיו השלישי של גולן.
גולן עשה קריירה מפוארת ברדיו: היה כתב פרלמנטרי, כתב בוושינגטון וב-1996 החל להגיש את יומן הבוקר ברשת ב'. לפני שנתיים העניקה לו אגודת העיתונאים בתל אביב פרס על מפעל חיים. מגיע, בהחלט.
וישראלי? כשחזר ארצה, הצטרף לגל"צ, ומאז הפך לאחד מסמליה של התחנה הצבאית, ומי שחשף בפני מאזיניה את המוזיקה הברזילאית במיטבה.
לא רק בגל הקל חלו שינויים. רק כחודש וחצי קודם לכן, בנובמבר, נכתב בלהיטון על המגיש החדש של המצעד הלועזי, עודד בן עמי (כותרות האתמול http://goo.gl/9xrrBr ), אבל בגיליון ה-10 בדצמבר פורסמה הידיעה על הכוונה להעביר את בן עמי להגשת המצעד העברי, דבר הקרוב יותר להעדפותיו המוזיקליות. את מקומו אמור היה למלא אורי לוטן, "מחובבי הפופ-רוק הנלהבים ביותר בתחנה הצבאית". גם גדעון גרייף, עורך מוזיקה בתחנה הצבאית, התעניין במצעד העברי, אבל העובדה שהוא עצמו זמר, פסלה אותו על הסף. היום היו קוראים לזה, חשש לניגוד אינטרסים.
איפה הם היום? בן עמי, לשעבר דובר צה"ל, מגיש תוכנית חדשות יומית בערוץ השני. פרופסור גדעון גרייף ויתר על קריירה מוזיקלית לטובת האקדמיה וכיום הוא היסטוריון ידוע המתמחה בחקר השואה. לוטן הגיש את ציפורי לילה בגל"צ, כתב ספרים (החיים כבצל), ותרגם (פחד ותיעוב בלאס וגאס). למרבה הצער, הוא מת ב-2005 . מערכות גופו קרסו, לאחר שמספר חודשים קודם לכן הוא הפך למשותק בגפיו, בעקבות נפילה ושבירת המפרקת.
השיר במקום הראשון במצעד האמריקאי בשבוע בו פורסמה הידיעה:
ובמצעד הבריטי: