כותרות האתמול: 23 בינואר, 1970
מרץ 30
יהודה בארקן, שאתמול חגג את יום הולדתו ה-75 , יצר את דמותו של העגלון הקשיש לופו רבינוביץ בהשראת הלקוחות במסעדה של אביו, הציג אותו לראשונה מול קהל כאשר היה בקורס מכ"ים, ובזכותו הגיע ללהקת פיקוד צפון. לאחר שלופו כיכב במערכון של להקת פיקוד דיזנגוף, הגרסה האזרחית ללהקה צבאית בה הופיעו בין השאר גם ששי קשת וצילה דגן, הגיעה ההצעה של הבמאי מנחם גולן, לסרט קולנוע המבוסס עליו.
בריאיון ללהיטון, לפני חמישים שנה וקצת, סיפר ברקן (אז ללא א' בשמו): "אני כבר לא זוכר בדיוק איפה הוא (לופו) נולד. נדמה לי שההתחלה הייתה בסיום קורס מ"כים. באותה תקופה עשיתי מאמצים לעבור ללהקת פיקוד צפון אבל היו מוכנים להעביר אותי רק תמורת סחר-חליפין, כלומר אם פיקוד הצפון ישלח במקומי חייל אחר לקורס, יעבירו אותי ללהקה. לא ראיתי סיכוי שזה יתגשם. ניסיתי למצוא פורקן ליצר המשחק שלי במסגרת הקורס. בסיום הקורס נערכה מסיבה ואני הייתי צריך להנחות אותה. נזכרתי במערכון שבו היה טיפוס שהזכיר את לופו, הוספתי קצת בדיחות משלי וכך בניתי את הטיפוס המושלם. את החלק של המבטא האידישאי בדמותו קלטתי במסעדה של אבי. הייתי יושב שם, מאזין לכל מיני אנשים שדיברו אידיש ומנסה ללמוד את מבטאם".
בפיקוד צפון שמעו על המסיבה, על הקומיקאי שהתגלה שם, ועשו את מה שנראה בלתי אפשרי: שלחו חייל להחליף אותו כמ"כ, ויאללה ללהקה, שם המשיך להציג ולפתח את דמותו של לופו. "הוא טיפוס עם המון אינטליגנציה טבעית וחוכמת חיים. בגלל זה הוא מצליח להסתדר בכל מקום", סיפר ברקן. "יש אנשים שמשווים את לופו לסאלח שבתי בגרסה אשכנזית, אבל יש לי הרגשה שעם לופו אפשר יותר להזדהות, יותר לאהוב אותו. לפני כמה שבועות להקת פיקוד דיזנגוף הופיעה בפני חיילים דרוזים והחבר'ה בלהקה אמרו שאין טעם לתת את המערכון של לופו, אבל אני התעקשתי. אני לא זוכר שלופו רבינוביץ זכה אי פעם להצלחה, כמו באותו ערב. זה לימד אותי דבר נוסף על לופו: דווקא קהל לא-אשכנזי נהנה ממנו יותר. זו ההזדמנות הראשונה לקהל כזה לצחוק מהאשכנזים".
אגב, בסרט המצליח, שמכר למעלה מ-800 אלף כרטיסים, (וכעבור שנים אחדות הופק סרט המשך, לופו בניו יורק), ובפסקול שלו שירים שכתבו אהוד מנור ונורית הירש לשלישיית השוקלדה (אני זוכר, אולי על שפת הים), שזכו גם לביצועים של יהורם גאון – שיחקה לצד ברקן, בתפקיד בתו, אבירמה גולן, הצעירה ממנו בחמש שנים. בהמשך עזבה את המשחק, למדה ספרות צרפתית, כתבה ב"דבר" ו"הארץ" והגישה את התוכנית "בקריאה ראשונה" בטלוויזיה החינוכית. בארקן המשיך מ"לופו" לקריירה מצליחה מאוד בקולנוע שעבורה זכה בפרס על מפעל חיים מטעם האקדמיה לקולנוע. לאחר שחזר בתשובה, הוסיף את האות אלף לשם משפחתו.