משייקספיר ומולייר ועד ברכט וחנוך לוין
מרץ 30
אתמול הציג הקאמרי את הרפרטואר החדש שלו. בין ההצגות שיועלו בחודשים הקרובים: אופרה בגרוש, פונדק הרוחות, גרסה בימתית לסרט חולה אהבה בשיכון ג' ופסטיבל בינלאומי למחזות חנוך לוין.
מאת חיים נוי
אופרה בגרוש וסיפור הפרברים, לצד הפקות מקור חדשות וקלאסיקות נודעות, מאפיינות את הרפרטואר החדש של התיאטרון הקאמרי שאותו הציגו אתמןל המנכ"ל נועם סמל והמנהל האמנותי עמרי ניצן. בתוך כך, ציין סמל כי על אף המלחמה בקיץ האחרון, שפגעה בכל מוסדות התרבות ובכללם הקאמרי, הצליח התיאטרון שבניהולו לסיים את השנה באיזון, בזכות תכנית הבראה פנימית. עוד מסר, כי מועדון המנויים מונה כ-40 אלף איש.
בתחום הקלאסיקה הישראלית יוצגו פונדק הרוחות מאת נתן אלתרמן (בימוי: יחזקאל לזרוב), הילד חולם של חנוך לוין (בימוי: עמרי ניצן) וקסטנר, מאת מוטי לרנר, שטרם נקבע מי יביים אותו.
עדנה מזי"א מביימת את חולה אהבה בשיכון ג' מאת שבי גביזון. הגרסה הבימתית לסרט המצליח, שתועלה ב-24 באפריל, מספרת על ויקטור, מפעיל תחנת כבלים פיראטית בקריות, שמתאהב במיכאלה היפהפייה שהגיעה לשכונה מתל אביב, ומחזר אחריה באינטנסיביות תוך שימוש בתחנת הטלוויזיה שלו. שלום מיכלשווילי, דנה מיינרט ואולה שור סלקטר מככבים בהצגה.
מאור זגורי (זגורי אימפריה), כתב וביים את להתעורר, על סיפור אהבה ייחודי שמתפתח בין קצינת קבע בצה"ל, לשדרן רדיו מכוחות המורדים בסוריה.
ב-15.5 יעלה אח יקר מאת גדי ענבר (בימוי: עודד קוטלר), מסמך אישי נוקב החושף לראשונה את השיטה להענקת עיטורי גבורה בצה"ל, באמצעות סיפורה של משפחה שכמעט התפרקה בעקבות השכול והאבל, אך גילוי האמת מלכד אותה מחדש.
שי להב כתב את אגדת דשא (בימוי: רוני ניניו), על לייבו, לוזר נצחי, המנהל חנות נעליים שירש מאביו אך ליבו נתון להפועל חיפה בכדורגל. הוא מתאהב בבחורה ואפילו מצליח לכבוש את ליבה, אבל לבסוף הוא נאלץ לבחור בין משחק דרבי גורלי לבין הסיכוי לזוגיות מאושרת.
ויהי בוקר, מחזהו של סייד קשוע (בימוי: יונתן אסתרקין), מספר על עיתונאי ערבי שחוזר לכפר הולדתו לאחר שכשל בניסיונו לחיות בעיירה יהודית. אך להפתעתו מתברר לו כי החברה הערבית שהכיר השתנתה מן הקצה. קשוע, במבט מפוכח ומשועשע, בוחן את זהותה של החברה הערבית במדינת ישראל שבתחומי הקו הירוק.
עמרי ניצן יביים את מפיסטו של קלאוס מאן, על שחקן צעיר בולט בתיאטרון הגרמני, בתקופה שבה הנאצים עלו לשלטון. למען הגשמת שאיפותיו המקצועיות הוא מוכר את נשמתו, מתחבר לשלטון החדש ומפנה עורף לחבריו.
א. ב. יהושע עיבד את ספרו רב המכר והתשבחות, שליחותו של הממונה על משאבי אנוש (בימוי: איציק ויינגרטן). לאחר שעובדת זרה נהרגה בפיגוע בירושלים ואיש אינו מבקש את גופתה, מתחיל מסע לאיתור משפחתה בערבות סיביר.
חנן שניר עיבד ויביים את אישה בורחת מבשורה, ספרו של דויד גרוסמן, בהפקה משותפת עם התיאטרון הלאומי הבימה. אורה, שבנה החייל יוצא למבצע צבאי גדול, בורחת מביתה ויוצאת "לטיול" כדי לא להתענות בציפייה לבשורה הרעה, שאין לה ספק שתגיע.
שיתוף פעולה נוסף: פר גינט, של הנריק איבסן, בהפקה של הקאמרי עם רינה ירושלמי ואנסמבל עיתים ובבימויה של ירושלמי. סיפור חייו של צעיר עני שחולם להיות מלך העולם, מצליח לצבור הון ולאבדו עד סוף חייו, לצד סולוויג, אהבתו הגדולה.
לצד המחזות המקוריים יוצגו גם מחזות מתורגמים, חדשים וקלאסיים. אלון אופיר ביים את נשוי במנוסה, של ריי קוני, קומדיה בריטית שהועלתה בעבר, בכיכובו של ספי ריבלין ובהפקה של בית צבי. סיפור על ג'ון סמית, נהג מונית מלונדון וביגמיסט הנשוי לשתי נשים שאינן יודעות אחת על השנייה, עד שהכל מסתבך. המחזה יעלה ב-12 באפריל.
כפיר אזולאי יביים שני מחזות: אוליאנה, מאת דייויד מאמט והמחיר, של ארתור מילר. בראשון, פרופסור לחינוך נאשם בהטרדה מינית של סטודנטית. המחזה של מילר עוסק בשני אחים, שהסתכסכו לפני שנים רבות והקשר ביניהם נותק. השניים נאלצים להיפגש לאחר מות אביהם כדי להיפטר מערימות הרהיטים שצבר בחייו, ותוך כדי כך עולות שאלות על מחירן של ההחלטות שאנשים עושים וכיצד הן משפיעות על חייהם. יהודים רעים, מחזה חדש של ג'ושוע הרמון המוצג בימים אלה בלונדון, מספר על שלושה בני דודים, יהודים מניו יורק, שלאחר הלוויית הסבא שלהם, ניצול שואה, ניטש ביניהם ויכוח לוהט, למי מגיע תליון הח"י של המנוח, שליווה אותו בשנים האיומות במחנות. המחזה עוסק במהות האבל, במורשת ובשאלה, מהו יהודי מודרני, כיום.
ברפרטואר החדש של הקאמרי גם שני מחזות של שייקספיר: אותלו, בבימויו של איתי טיראן וקוריולנוס (עמרי ניצן יביים), דרמה פוליטית ואנושית מרתקת על מפקד נערץ שחייליו הולכים אחריו בעיניים עצומות. אבל כאשר הוא מחליט ללכת לפוליטיקה, הוא ממיט חורבן על עצמו. בנוסף לשייקספיר יוצג, החל ב-4 ביוני, גם מחזה של מולייר: גם הוא באצילים (בימוי: אודי בן משה). סאטירה על מסייה ז'ורדן, אדם פשוט שהתעשר ולהוט לשדרג את מעמדו החברתי. הוא משלם ביד רחבה ליועצים ומדריכים לחברה הגבוהה, שלוקחים את כספו אך מאחורי גבו לועגים להליכותיו הפשוטות .
ביולי השנה יעלה אופרה בגרוש, של ברטולט ברכט וקורט וייל, המתרחש בעולם התחתון של לונדון, שבו שולטים מקי סכינאי, מלך הקבצנים פיצ'ם ומפקד המשטרה המושחת בראון. בפברואר 2016 צפוי לעלות סיפור הפרברים, של לאונרד ברנסטין (מוזיקה) וסטיבן סונדהיים (מלים). ארתור לורנס כתב מחזה המבוסס על "רומיאו ויוליה" ומתרחש ברחובות ניו יורק באמצע המאה ה-20 . זהו אחד ממחזות הזמר המפורסמים בעולם, גם בזכות הגרסה הקולנועית גורפת האוסקרים. את הגרסה העברית החדשה יביים צדי צרפתי, שלדבריו צפה במחזמר לראשונה בהיותו נער ומאז חלם לביים אותו. הכוריאוגרפיה של אביחי חכם על פי הכוריאוגרפיה המקורית של ג'רום רובינס.
בנוסף, נמסר על פסטיבל חנוך לוין הבינלאומי שיתקיים בקאמרי בתאריכים 3-15 בנובמבר, ובו מחזות של לוין שהועלו בגרמניה, צרפת, רוסיה, פולין, בולגריה וישראל, כמובן. יוצגו, בין היתר, יעקבי וליידנטל, אורזי מזוודות ועוד. יועלו גם עיבודים למערכונים וסיפורים קצרים של לוין.
• עוד בתחום הבינלאומי: ביולי, יוצג בפסטיבל לדרמה יוונית עתיקה, בקפריסין, המחזה אלקטרה. הקאמרי יציג את סיראנו בבייג'ינג, באוגוסט (והתיאטרון הלאומי של סין יציג בארץ את ריצ'רד השלישי). ביולי, סיבוב הופעות של הכתה שלנו בבלקן, ולאחר מכן, באוקטובר, בוורשה.
מתוך סיפור הפרברים, הסרט
אריק לביא – מקי סכינאי (מתוך אופרה בגרוש)