נתנאלה בת 17
דצמ 11
השבוע יצא אוסף שיריה של נתנאלה וזו הזדמנות טובה לחזור לכתבה הראשונה שפורסמה עליה, בלהיטון, באוגוסט 1970 .
הפעם הראשונה ששמה של הזמרת בעלת השם האכזוטי, נתנאלה יעקובוב, הופיע בעיתונות הישראלית, היתה באוגוסט 1970 , בלהיטון. שרה שי כתבה עליה במדור כוכב נולד, שנים רבות לפני שמישהו חלם על ערוץ מסחרי בישראל, שישדר תוכנית טלוויזיה מצליחה להפליא בשם הזה בדיוק. נתנאלה, בת 17 , "נערה חיננית שהביישנות עדיין משתלטת עליה מדי פעם, דבר המוסיף לה חן מיוחד", לא באה לבד: ליווה אותה האמרגן הצמוד שלה, אשר ביטנסקי (לדבריו, "החלטתי להיות אמרגן, ברגע שראיתי את נתנאלה על הבמה"). אותו ביטנסקי שהפך בהמשך לאחד השמות הידועים בתעשיית המוזיקה בארץ. רק תוסיפו לצילום שלו כמה קילוגרמים ושיער על הפנים.
אז, נתנאלה הופיעה במועדון עומר כיאם, ושרה שירי-עם, בעברית, אנגלית וספרדית, וגם שיר שהלחין ביטנסקי. יעברו שנים לפני שתוסיף שבדית לשפות שהיא שולטת בהן, לאחר שתינשא לגבר משם ותעזוב אותנו לסקנדינביה. כשפורסמה הכתבה, נתנאלה עוד לא הקליטה. ההקלטה הראשונה שלה תהיה בצבא, בלהקת חיל האוויר, כעבור ארבע שנים. החשיפה הגדולה ממש תהיה בזכות הייה לי חבר הייה לי אח. בפסטיבל הזמר 1974 היא תשיר את שיר היונה, אולי המזוהה ביותר עם נתנאלה.
בינתיים, ארבע שנים קודם, הם מביטים קדימה בתקווה. "אנחנו חושבים לשיר לא רק שירי עם (שימו לב לדיבור הזוגי). למען ההצלחה אנחנו מנסים למצוא פשרה מסוימת, על ידי מזיגה של שירים מכל המקצבים", וכשיגיעו לפסגה, "נוכל לכפות על הקהל לקבל מה שאנחנו נותנים". בינתיים, ביטנסקי מתלונן שהכישרון לא מספיק, וצריך גם קשרים – שכנראה אין, בשלב ההוא בקריירה של שניהם – וכמובן, צריך גם מזל.
בסופו של דבר, הכישרון, המזל (צריך מזל בשביל שמתי כספי יתאהב בקול שלך), הזניקו אותה ל-40 שנות קריירה, כן ירבו. אמנם, לא קריירה רציפה, עקב החלטתה ללכת בעקבות האהבה ולוותר על הקהל שלה, בארץ, אבל סיפור האהבה בינינו לבינה לא נגמר, אף פעם.
נתנאלה: ועוד יבוא היום