סינגלים חדשים
ינו 31
(צילום: רונן אקרמן)
אתניקס והמפיק יועד נבו שוב ביחד, שולי רנד משחרר שיר ראשון מתוך אלבום חדש ולקראת סיבוב הופעות, ובוזוקי גרוב לוקחים את קולדפליי לטיול ביוון.
הזמן ירפא, למילים של זאב נחמה ולחן שלו, יחד עם יועד נבו, הוא שיר ראשון מתוך אלבום חדש לאתניקס, שצפוי בקיץ הקרוב. אתניקס חוזרת לשתף פעולה עם נבו, מי שהיה חבר הלהקה ושותף ביצירה ובהפקה המוסיקלית של אלבום הבכורה החשוב והמצליח "אתניקס", שהרשים בשילוב החדשני בין מוזיקת פופ מערבית, השפעות אתניות מזרחיות, דאנס ורוק. האלבום הפך לסימן ההיכר של אתניקס והנפיק להיטים שהפכו לנכס צאן ברזל במוסיקה הישראלית וביניהם: "ציפור מדבר", "כמו האלים" ו "שניים שניים" וגם זכה בפרס אקו"ם על תרומה למוסיקה הישראלית.
מאז הפך יועד נבו למפיק ישראלי ובינלאומי מצליח, הנחשב לאחד ממפיקי הפופ הבולטים באנגליה וכבר הספיק לעבוד עם סיה, מובי, מורצ'יבה, פט שופ בויז, שוגבייבס, אייר, ועוד.
האלבום החדש, ה-17 של אתניקס, הוקלט באולפן של נבו, בלונדון, וכאמור מסמן חידוש שיתוף הפעולה עם המפיק. ביחד, נחמה ונבו יוצרים מחדש ובכישרון רב את הסאונד הייחודי של אתניקס בגרסת 2017.
שולי רנד חוזר בשיר חדש שכתב, לא תדעי כמה, שעיבד והפיק אסף תלמודי. בחודש הבא ייצא רנד להופעות, בליווי שישה נגנים, בהם תלמודי בקלידים.
לדברי רנד, "השיר 'לא תדעי כמה' הוא סנונית ראשונה מתוך אלבום חדש שעתיד לצאת בעזרת השם בחודשים הקרובים. השיר שנעשה בשיתוף עם המפיק המוזיקלי אסף תלמודי, עוסק בגעגוע, כיסופים וחוסר האונים של החושק מול הנחשק. למופע החדש קראנו'"רצוא ושוב', ביטוי המדבר על העליות והירידות שעובר האדם בחייו ועל המתח בין יישוב הדעת לטירוף הדעת."
בוזוקי גרוב הוא הרכב מוזיקת עולם המבוסס על בוזוקי ומשלב מוזיקה יוונית ומקצבים יוונים עם מוטיבים של ג'אז ורוק, בעיבודים חדשניים. מייסדי ההרכב, דיוניסיס תאודורו (בוזוקי אקוסטי וחשמלי), ואיציק צארום (פסנתר חשמלי), משלבים את עולמות המוזיקה שלהם ומפיקים שירים עם עיבודים חדשניים לשירים יווניים קלאסיים וגם לשירי רוק.
כמו זה: גרסה מקורית לשיר clocks של להקת קולדפליי. האלמנט היווני משתלב בשיר עם צלילי הבוזוקי ומגיע לרגע שיא בקטע אילתור של תאודורו על מקצב השיכורים היווני זבקיקו, עם בוזוקי אלקטרוני 5 מיתרים.
לדברי צארום, "כשהתחלתי לעבוד עם דיוניסיס התאהבתי בצלילי הבוזוקי ומיד הבנתי את הפוטנציאל הגלום בכלי הזה ואת הייחודיות בשילוב שלו ושל הצלילים של המוזיקה היוונית, עם סגנונות מוזיקה אחרים. המוזיקה בעיני היא דבר כל כך פתוח וכחומר ביד היוצר, ורק צריך לגלות תעוזה ולצאת מהמוסכמות. זה מה שאנו עושים במוזיקה שלנו, גם כשאנו מנגנים את המוזיקה היוונית הקלאסית אנחנו מכניסים את החדשנות, האלתורים והקצב שלנו. גם ב-clocks העזנו והבאנו אינטרפרטציה מחוץ לקופסא והשילוב שנוצר מתחבר באופן טבעי".