פינת הקומוניקט
ספט 18
(צילום: יח"צ)
לכבוד השנה החדשה וחגי תשרי, שני החברים, חתן פרס ישראל ואולי-נשיא-המדינה הבא, יהורם גאון, והמתמטיקאי ואיש ההייטק פרופסור משה בן בסט, הקליטו יחד אלבום של פיוטים ממורשת יהדות ספרד והלדינו.
חתן פרס ישראל לזמר העברי, יהורם גאון ופרופ' משה בן בסט משיקים בימים אלו את האלבום "עת שערי רצון", פיוטים מורשת יהדות ספרד. באלבום החדש 14 פיוטים מוכרים וקלאסיים, בעיבודים מיוחדים, שחלקם משלבים קטעי לדינו.
גאון, כאמור חתן פרס ישראל, זמר, שחקן ודמות מוכרת בכל בית בישראל, ומשה בן בסט, פרופ' למתמטיקה שפרץ בענק את תקרת הזכוכית בתחומי הסטארט-אפ והטכנולוגיה, נפגשו לעשות ביחד את שאהבה נפשם: לשיר את פיוטי הלדינו, עליהם גדלו בבית הוריהם והמשיכו לשיר עם בניהם ובני בניהם. המטרה בהוצאת האלבום היא שימור מורשת הפיוטים של יהדות ספרד והלדינו לדורות הבאים, עם ההוד וההדר שהם ראויים להם. בעזרת המפיק אייל מזיג, השירה הווקאלית האותנטית מלפני מאות שנים קיבלה מעטפת מוזיקלית חדשה, עשירה ויפה, שמנגישה לקהל בן זמננו את היופי העתיק הזה.
הפיוטים מוגשים חלקם כדואט וחלקם כסולו, על ידי גאון ובן בסט שכאמור גדלו על פיוטים אלה, ומבצעים אותם יחד בחגי תשרי, מעל 35 שנה. אותם פיוטים, במסורת ספרד והלדינו המושרים בבית הכנסת בשכונת נוה רסקו ברמת השרון שהוקם ב-1971 ביזמת בני גאון ז"ל, אחיו הגדול של יהורם, יחד עם חברים ושכנים. בין הפיוטים – לך אלי, לכה דודי, יגדל, עת שערי רצון, אין כאלוהינו, מזמור לדוד, ברכת הכוהנים, אדון סליחות, אל נורא עלילה, ועוד.
האלבום הופק גם במטרה לגייס כספים לתמיכה בעמותות למען חיילים בודדים, הן אלה שהגיעו מחו"ל והן ישראלים ללא עורף משפחתי, במטרה לאפשר לכל חייל בודד איכות חיים נאותה, מסגרת קהילתית עוטפת, ולסייע לו למצות את יכולתו וכישוריו כאדם וכאזרח לפני השרות הצבאי, במהלך השירות וגם אחריו. מהדורה מיוחדת של האלבום תימכר באתר האינטרנט www.moshebenbassat.com וכל הכספים ממכירתו יוקדשו לעמותות אלה.
גאון, שגדל בירושלים למשפחה ממגורשי ספרד, הוציא בעבר את האלבומים "רומנסות בלאדינו" ו"שירי שבת", ובו פיוטים בנוסח ספרד והלדינו. הוא גם יצר סרט ״מטולדו לירושלים״, על קורותיהם של יהודי ספרד בכל הארצות לשם הגיעו לאחר הגירוש. פרופ' משה בן בסט גדל בשכונת התקווה על מורשת ספרד ולדינו והתבלט כבר בשנות העשרה לחייו כפייטן בבתי הכנסת בשכונה, אך בחר בתחום המתמטיקה. הוא בעל שם עולמי כמדען וטכנולוג בתחום הבינה המלאכותית ונחשב לאבי תחום זה בישראל. כבר בשנות ה-80 יזם וביצע פרויקטים חלוציים מרתקים בנושאי בינה מלאכותית עבור מערכת הבטחון בישראל ובארה"ב. הוא ייסד את חברות הטכנולוגיה המובילות קליק-סוופטוור ופלטיין, ומסייע לחברות סטרט-אפ רבות.