פינת הקומוניקט
אוג 23
הערב ב-yes Drama , רופא להשכיר חוזרת לעונה השמינית והאחרונה ושני סרטים דוקומנטריים שצולמו בסוריה: על שני שאהידים-עתידיים מארגון גב'האת אל נוסרה המתכוננים לביצוע פיגוע התאבדות, ועל גבר ואישה שהכירו בכלא הסורי, הקימו משפחה וכעת נלחמים על שחרור עמם ממשטרו העריץ של אסד.
העונה השמינית של רופא להשכיר חוזרת הערב לשמונה פרקים אחרונים בהחלט, בכיכובם של מארק פוירסטין כד"ר האנק לוסון, הרופא שמשכיר את שרותיו המקצועיים לעשירי ההמפטונס, ופאולו קוסטנזו כאוון, אחיו הצעיר וסמנכ"ל הכספים בחברה המשותפת שלהם. אחד הנושאים העיקריים בעונה הוא הניסיון של אוון ואשתו פייג' (ברוק ד'אורסיי), להרות באמצעות הפריית מבחנה. הפרק הרביעי הוא הפרק המאה בסדרה ובו אהבה ישנה של האנק חוזרת לביקור קצר בבית החולים, יחד עם רופא שכנראה חלה במחלה מדבקת וכתוצאה מכך ביה"ח בהסגר. הפרק השביעי הוא מיוזיקל, השחקנים רוקדים ושרים, יש חתונה במשפחה וגם סיפור על שחקנית תיאטרון מפורסמת (קלוריס ליצ'מן בת ה-90 ), חוששת שיש לה אלצהיימר. בסוף העונה, פרק מרגש במיוחד ובו מתברר האם פייג' הרתה, האם העוזרת הרפואית ויד ימינו של האנק, דיוויה (ראשמה שטי), התקבלה להתמחות בבי"ח יוקרתי והאם האנק החליט סופית להישאר בהמפטונס.
דוגמה: הכפתור האדום (yes דוקו), סרטו של הבמאי הנורבגי פול ס. רפסדאל צולם בסוריה, במחנה של ג'בהאת אל נוסרה, שלוחה של אל-קאעדה, ובמרכזו שני גברים צעירים שהתנדבו להיות שאהידים ולבצע פיגוע התאבדות באמצעות משאית חמושה בחומר נפץ. "דוגמה" הוא אותו כפתור אדום שלחיצה עליו מפוצצת את המטען הקטלני. המתנדבים הם אבו-באשיר, במקור לואיס קיני, יליד לונדון שהתאסלם, אב לאם אנגליה ואב אמריקאי, ואבו-קוסוורא, סעודי שהשאיר מאחור אישה ושני ילדים, כדי למות בשם אללה. "אתה משחרר את הנצרה, לוחץ על הכפתור, ואתה בגן עדן", הוא אומר לבמאי, שליווה אותו ואת חברו בתיעוד חייהם של אנשים הנמצאים ברשימת ההמתנה להפוך לשאהידים, דיוקן של צעירים נחושים שמוכנים להרוג "כופרים" ולמות בעצמם על מזבח הקיצוניות האסלאמית.
סיפור אהבה סורי (ערוץ 8 ), מספר על עמר ורגדה שהכירו בכלא הסורי, לפני כ-15 שנה ובמשך חודשים תקשרו דרך חור קטן בקיר התא. הם התאהבו והתחתנו לאחר ששוחררו והקימו משפחה. צילומי הסרט החלו בסוריה ב-2009 לפני פרוץ האביב הערבי שהפך בסוריה למלחמת אזרחים עקובה מדם (אגב, יוצר הסרט, שון מקאליסטר, נעצר בעצמו בסוריה בגלל שצילם שם). הדיוקן המשפחתי האינטימי מאפשר לצופים להבין מדוע אנשים רבים במדינות ערב רוצים שינוי. רגדה, עמר ומשפחתם עזבו את סוריה ללבנון ומשם לצרפת, שם קיבלו מקלט מדיני. אך גם כשהם מחוץ למולדתם, המלחמה בסוריה פולשת לחייהם.