פינת הקומוניקט
נוב 23
(צילום: אוהד רומנו, באדיבות yes דוקו)
הערב, ב-yes דוקו, מתחילה הסדרה המקורית סיפורי בדים, המביאה הצצה ייחודית אל אחורי הקלעים של תעשיית האופנה בארץ, על רקע ההכנות לשבוע האופנה הישראלי בהפקת מוטי רייפ. עוד ישודר הערב הסרט דיור ואני.
סדרת התעודה המקורית החדשה "סיפורי בדים" מביאה הצצה ייחודית אל אחורי הקלעים של תעשיית האופנה הישראלית, וחושפת את הפער שבין הזוהר של עולם האופנה המקומי לבין המציאות הלא פשוטה – הכלכלית והפוליטית – בה הוא מתנהל.
במשך השנתיים האחרונות, עקבה הבמאית עידית אברהמי (העיתונאים), אחר מספר מעצבים בולטים וכן אחר מפיק האופנה מוטי רייפ, בהכנות לקראת שבוע האופנה הישראלי. התוצאה היא תמונה מורכבת ומפתיעה על חייהם ועבודתם של מעצבי אופנה ישראלים בולטים כמו המעצבת והתעשיינית דורין פרקנפורט, המעצבות הוותיקות טובהל'ה ובִתהּ נעמה חסין והמעצבים הצעירים והמבטיחים לארה רוסנובסקי והֵד מיינר. כל זאת במקביל למעקב אינטנסיבי אחר עבודתם רוויית היצרים של רייפ ואנשיו: על רקע גל הטרור המתחולל בישראל, בליבו של אתר בנייה, מנסה רייפ לגרום לבלתי-אפשרי לקרות: להביא לגמר את שבוע האופנה הישראלי. באמצעות מעקב רווי סצנות דוקומנטריות ועם שלל הופעות אורח של אנשי מפתח מקרב תעשיית האופנה – עיתונאים, יועצי תקשורת, צלמים ודוגמניות – מציגים ששת פרקי הסדרה את התעשייה הזוהרת-כביכול שנמצאת כל העת במאבק ונאלצת להתנהל במציאות יומיומית מורכבת של הישרדות ומצוקה כלכלית.
הערב ישודרו שני הפרקים הראשונים.
פרק ראשון: מצב האופנה
מפיק האופנה הותיק מוטי רַיְיפְ מתחיל במבצע השנתי של ליהוק וגיוס מעצבי האופנה על-מנת שיציגו את הקולקציות החדשות שלהם לאורך ״שבוע האופנה״ בתל אביב; כך אנו פוגשים את המעצבות המיתולוגיות דורין פרנקפורט וטובה'לה ונעמה חסין ואת המעצבים הצעירים והמבטיחים הֵד מיינר ולארה רוסנובסקי שמככבים ברשימת השאיפות של רייפ. במקביל, מחליטים שני עיתונאי אופנה לארגן ארוחת ערב חגיגית אצל רייפ, לציון 50 שנה לשבוע האופנה הראשון בישראל בהשתתפות דמויות מפתח – בעבר ובהווה – של עולם האופנה הישראלי.
פרק שני: לובשים שלום
רייפ מבקש לפתוח את ״שבוע האופנה״ 2016 באירוע נוצץ תחת הכותרת ״לובשים שלום״, מחווה לערב באותו שם שנערך לפני כעשרים שנה בהשתתפות השורה הראשונה של מעצבים מהעולם. אך כשהוא מנסה לגייס שמות גדולים מהעולם לאירוע הנוכחי, הוא נתקל בקשיים לא פשוטים. המעצב הצעיר הד מיינר, שחוֹוֶה קשיים כלכליים, עושה פרזנטציה מול אנשי מפעל הפיס כדי לזכות בתמיכתם הכספית; המעצבות טובה׳לה ובתהּ נעמה חסין מתמודדות גם הן עם קשיים כלכליים (ויצירתיים), אבל יותר מכך – עם מערכת יחסים סוערת בין אם לבתה. רייפ מצידו מתקשה לגייס מעצבים ישראלים לערבי התצוגות, אך מה שכבר ודאי ומרגיע , דורין פרקנפורט מחליטה להיענות לו ולהציג, והיא מתחילה לעבוד על קולקציה חדשה עבור התצוגה.
הסרט דיור ואני מאפשר חשיפה חסרת-תקדים אל מאחורי הקלעים של יצירת קולקציה חדשה עבור בית האופנה המפורסם.
ב-2012, כשהכריז בית האופנה דיור כי ראף סימונס נבחר למלא את תפקיד המנהל האמנותי, הורמו כמה גבות בעולם האופנה. סימונס, מעצב בלגי שעסק בעיקר באופנת גברים ונתפס כמינימליסט, שמר עד אז על פרופיל ציבורי נמוך, ומעולם לא עסק באופנה עילית. היו לו בדיוק שמונה שבועות כדי ליצור את קולקציית הביכורים שלו ב"דיור", להבדיל מהתקופה הנהוגה בדרך כלל בתחום – חמישה עד שישה חודשים. "דיור ואני" מספק הצצה נדירה אל מאחורי הקלעים של בית האופנה שהוקם בשלהי שנות ה-40, ואל תהליך העבודה המרתק של סימונס, החל מהביקור הראשון שלו במבנה ההיסטורי, ההיכרות עם העובדים, החיפוש אחר מקורות ההשראה, המתחים, הקשיים והלחצים. התוצאה הסופית: תצוגת אופנה שאפתנית להפליא ומרהיבה ביופיה.