המצעד שעבר: 26 בספטמבר, 1969
ספט 29
בגיליון הראשון של להיטון פורסמו המצעדים העבריים האחרונים, המסכמים, לשנת תשכ"ט. הייתה תמימות דעים של מדרגי המצעדים לגבי שיר השנה (על כפיו יביא, רבקה זוהר), ואפילו הסגן שלו (שירו של צנחן, להקת פיקוד מרכז). גם הבחירה בזמרת השנה (רבקה זוהר, כמובן), הייתה פה אחד, אבל הבחירה בזמר ובלהקת השנה הייתה שונה בשני המצעדים.
שיר השנה היה מתוך פסטיבל הזמר והפזמון תשכ"ט. הפסטיבל, בכל שנה, הזניק לא מעט להיטים למצעדי הפזמונים, גם למצעד שנתי. נוסף ל"על כפיו יביא" דורגו בשידורי ישראל (השם העדכני-אז של קול ישראל), עוד ארבעה שירים מתוך הפסטיבל. בגלי צה"ל, שלושה. המעניין ויוצא הדופן מביניהם היה, כמובן, "פראג" ששר אריק איינשטיין, שהסכים לחזור לפסטיבל לאחר שנות היעדרות רק בשביל השיר הזה שכתב שלום חנוך לאחר הפלישה הסובייטית לפראג, בירת צ'כסלובקיה, והאכזבה מתגובת הקהל הפושרת לשיר הבהירה לו סופית שמקומו לא באירוע הזמר החגיגי הזה. אגב, גם חברו ללהקת הנח"ל ושלישיית גשר הירקון, יהורם גאון, השתתף באותו פסטיבל, בשלושה שירים, מהם הגיע אחד (עץ האלון), למצעדים השנתיים.
לא היה ספק שלהקת השנה תהיה להקה צבאית. אלה היו השנים הגדולות, המצליחות ביותר של הזמרים והזמרות במדים. בגלי צה"ל צעדו במצעד המסכם שבעה שירים של להקות צבאיות ובמצעד של שידורי ישראל (שמו העדכני-אז של קול ישראל), תשעה שירים. ללהקת פיקוד מרכז היו שני שירים בשני המצעדים והיא הוכתרה כלהקת השנה בגל"צ. גם למתחרה העיקרית, להקת הנח"ל, להקת השנה בשידורי ישראל, היו שלושה שירים בשני המצעדים, פלוס שיר נוסף של צוות הווי נח"ל.
חילוקי דעות גם בנוגע לזמר השנה: אבי טולדנו נבחר בשידורי ישראל, והכניס שלושה שירים למצעד השנתי, לעומת שניים בגל"צ. יגאל בשן היה זמר השנה בתחנה הצבאית, עם שלושה שירים במצעד המסכם, ואחד בלבד במצעד המקביל.
זמרת השנה, כאמור, רבקה זוהר, הייתה מיוצגת בצמרת המצעד המסכם לא רק עם שיר השנה, גם כסולנית להקת חיל הים (מה אברך), במקום השלישי בגל"צ, רביעי בשידורי ישראל. גם אילנית שרה פעמיים, כסולנית (כבר אחרי חצות, שיר בארבעה בתים), ובצמד אילן ואילנית (בעקבותיך).
שנה טובה.