סוניה פרס שרה!
יול 18
(צילום: ג'ראר אלון)
שלמה בראבא יככב בהפקה חדשה ומפתיעה של "הכתובה" מאת אפרים קישון, מחזמר חדש על סוניה פרס, מחזה דמוי טרגדיה יוונית על פרשת אלאור אזריה, ועוד. חיים נוי על העונה החדשה של תיאטרון חיפה.
שלושה מחזות זמר ישראלים מקוריים, ביניהם מחזמר על סוניה פרס, הצגה על פרשת אלאור אזריה, קלאסיקות ישראליות ועולמיות, מחזאות פוליטית וקומדיות, אלה ועוד יעלו בעונה החדשה של תיאטרון חיפה. כך מסרו היום ניצה בן צבי, מנכ"ל התיאטרון, ומשה נאור המנהל האמנותי, במסיבת עיתונאים במשכן התיאטרון בחיפה.
"השנה היפה ביותר בחיי" (בכורה: 17 בספטמבר), הוא מחזמר ישראלי מקורי, מצחיק ומרגש מאת אוהד חיטמן (יוצר המחזמר בילי שוורץ). זה סיפורם של דנה ורוני בלומנטל, זוג צעיר קרייריסטי ומצליח, המתמודד עם המעבר מחיי נישואין רומנטיים, יציבים ורגועים לשגרה המאתגרת שבהורות לבנם אריק שזה עתה נולד. כל זאת בליווי אמא וחמות דעתניות, השונות בתכליתן. מחזה, מוזיקה ופזמונים: אוהד חיטמן, בימוי: משה קפטן. בהשתתפות: לי בירן/נדיר אלדד, רוני דלומי/אילי עלמני, מיקי קם, אורנה דץ . רוני דלומי תוחלף בחלק מההצגות בידי אילי עלמני, בוגרת בית צבי שכבר השתתפה בהצגות מוזיקליות וייצגה בעבר את ישראל בתחרות מוזיקלית בינלאומית.
"סוניה" , מחזמר מקורי מאת גיא פרטי (מוזיקה) ושחר שמאי (מחזה ומילות השירים). סוניה היא יצירה מוזיקלית-דרמטית, בהשראת סיפורם של סוניה ושמעון פרס. במערכת היחסים של השניים שזורה ההיסטוריה של מדינת ישראל, מהמפעל הציוני והקמת קיבוץ אלומות, דרך מירוץ ההתחמשות, המאבקים הפוליטיים, ההסכמים המדיניים, האתגרים הכלכליים, הביטחוניים ועוד. עם זאת, השירים ביצירה אינם מתמקדים בפרסונות הציבוריות, אלא מספקים נקודת מבט אינטימית על היחסים ביניהם. האהבה ממבט ראשון כפי שמתאר אותה שמעון ('סוניה'), החלטתה להתגייס לצבא הבריטי ('אשה כמוני'), החיים בניו-יורק ('שינוי בנוף'), האתגרים שסיפקו להם החיים הציבוריים, כמו למשל בבר המצווה של בנם יוני ('לחייך ולשתוק'). שיאו של הקונפליקט, ערב מועמדותו של שמעון לתפקיד נשיא המדינה ('חוזרת הביתה׳).
"סווינג", מחזה מוזיקלי מאת צביה הוברמן ובבימויה (תחילת חזרות: אוקטובר), מביא את סיפורו של מועדון ריקודים תוסס בתל אביב הקטנה, על רקע מלחמת העולם השנייה והמנדט הבריטי בארץ ישראל . מועדון ה"ריץ" נחשב לאחד ממקומות הבילוי המצליחים בעיר, בזכות הכוכבת שלו ובזכות הרפרטואר של להיטי התקופה הלקוחים מסרטי הקולנוע האמריקאים (להיטים של אירוינג ברלין, גרשווין, קול פורטר וכו') . הקהל שמגיע למועדון מורכב מקצינים וחיילים זרים מכל העולם, סוחרים ערבים עשירים, ויהודים שנמלטו מאירופה בעור שיניהם ומגיעים למקום כדי להתרפק על העולם שעזבו מאחור. על רקע זה צומח סיפור אהבה בלתי אפשרי בין צעירה יהודייה שברחה מגרמניה הנאצית לבין בעל המועדון, גרמני מקהילת הטמפלרים מהמושבה שרונה, שרבים מהם תמכו במפלגה הנאצית בגרמניה.
"מטורללים" מאת מריוס פון מיינבורג (ינואר 2023 ), המוצג לראשונה בישראל (תרגום: אבישי מילשטיין, בימוי: שרון שטרק), היא הצגה מטורללת על זוג צעיר ששב הביתה מחופשה. הדירה קצת מוזנחת, העציצים לא הושקו, חברת החשמל מאיימת לנתק את הזרם וחבילה מסתורית משולח לא ידוע מחכה להם. למה זוג הידידים שלהם, שסיבלט את הדירה, לא טיפל בכל זה? זוג הידידים מופיע, ובכלל מתברר שהם בעלי הבית, ואילו הזוג הראשון היה אמור לשמור על הדירה, אבל ככל הנראה נסע לחופשה. האמנם? שני הזוגות מחליפים זהויות כל כמה דקות, לובשים ופושטים מסכות ובגדים, משנים את המציאות ואת מערכות היחסים שלהם בקצב מטורף, ולא מפסיקים להפתיע ולהיות מופתעים מהגמישות של הזהות האנושית.
"הטוב הרע והנערה" (יולי 2022 ), הוא קברט אימפרוביזציה, שני שחקנים ושחקנית יציגו מופע הכולל שירים, מערכונים וסצינות, והכל על טהרת האלתור! כל ערב הוא חד פעמי, והקהל קובע מה יקרה על הבמה. הדרכה ובימוי מופע: עמרי הכהן.
עוד יוצגו: "הכתובה" (דצמבר 2022 ), של אפרים קישון, בעיבוד חדש ומפתיע, בבימויו של משה נאור ובכיכובו של שלמה בראבא, בליווי נגינה חיה הבמה ושירים מתקופת עשור למדינה. "המחיר" (מרץ 2023 ), דרמה משפחתית מאת ארתור מילר, בכיכובם של יעקב כהן ואסי לוי. בימוי משה נאור, תרגום דניאל לפין.
פסטיבל מקור, פסטיבל הקריאה המבוימת של תיאטרון חיפה, ממשיך ליצור שינוי דרך הפקות מקור וניצנים ראשונים של מחזאות פוליטית בועטת. השנה, בין המחזות, סיפורו של אלאור אזריה ומחזה העוסק בנערי הגבעות. עודד ליפשיץ כתב את "שירת אלאור" ומשה נאור ביים מחזה הכתוב בסגנון טרגדיה יוונית המגולל את פרשת אלאור אזריה. המחזה עוקב אחר העדויות שליוו את פרשת אזריה בתוך כתלי בית המשפט, שלב אחר שלב, ומביא תמונת מצב של המחלוקות והקרעים שאפיינו את החברה הישראלית לקראת שלב הכרעת הדין שנמסר בינואר 2017.
"החממה לתרבות המחר", המיזם התרבותי החדש ליצירה וחינוך לאומנות עבור ילדים ונוער, יתקיים זו השנה השנייה. השנה, תכניות לימודים חדשות לבתי"ס יסודיים שאחת מהן מוקדשת ליצירתה של נעמי שמר והשנייה ליצירתה של דבורה עומר. מתחם תיאטרון חיפה הופך בשעות הבוקר למרחב למידה חדשני ומרתק עבור תלמידי בתי הספר המגיעים לימי פעילות. בחופשים ובחגים, מתקיימת במקום פעילות שהיא אטרקציה תרבותית לכל המשפחה. הפעילויות כוללות הפעלות ייחודיות, הצגות אינטראקטיביות ,סדנאות, כתות אמן ומפגשים אינטימיים עם יוצרים. יוזמת ומנהלת "החממה לתרבות המחר" היא המחזאית והבימאית צביה הוברמן.