כותרות האתמול: 30 ביולי, 1971
פבר 22
כך הפך טכנאי ההקלטות של הביטלס והמפיק של פינק פלויד, לזמר מצליח. נורמן "הוריקן" סמית נולד היום, ה-22 בפברואר, לפני מאה שנה, והלך לעולמו ימים אחדים לאחר יום הולדתו ה-85 .
סמית נולד היום (22 בפברואר), לפני מאה שנה. ימים אחדים לאחר יום הולדתו ה-85 הוא הלך לעולמו. סמית היה טכנאי ההקלטות של הביטלס, מההתחלה ועד האלבום ראבר סול ב-1965 . הוא גם היה באולפן, כשהקליטו הקלטות ניסיון (דמו), לפני חתימת החוזה עם חברת התקליטים, ולדבריו, הוא לא התרשם. "הרמה המוזיקלית שלהם הייתה מתחת לכל ביקורת. רציתי לומר להם שינסו את מזלם בפעם אחרת. אבל איכשהו התפתחה בינינו שיחה מרתקת וכעבור שעתיים, הם היו חתומים על החוזה". גם כשנכנסו לאולפן להקליט את אלבום הבכורה, היו לו ספיקות לגבי רמתם המוזיקלית של הביטלס. "נאלצתי לעבוד בפרך על 'בישול' התקליט (כלומר: מיקס) כדי להפיק ממנו צליל כלשהו. את האלבום הראשון הקלטנו במכה אחת, תוך יום אחד. אני זוכר שלקראת הערב ג'ון התחיל להצטרד. מישהו הלך לקנות ארגז בקבוקי בירה, וככה המשכנו. ג'ון היה מרוקן בקבוק, ושר".
אחרי הביטלס הוא מונה להפיק את אלבומיה הראשונים של להקה חדשה בשם פינק פלויד. אחר כך, בתחילת שנות ה-70 , גם התחשק לו לשיר, למרות קולו הצרוד. בחברות התקליטים אליהן פנה, לא התלהבו, אבל לאחר שמיקי מוסט, כותב ומפיק מוזיקה מצליח, שמע אותו ואהב, וגם הציע לסמית להקליט בעצמו את שיר המחאה האקולוגי שאשתו, איילין סמית, כתבה במטרה להציע את השיר לג'ון לנון, לא פחות. נורמן, אז כבר הוריקן סמית, הגיע עם הלהיט don't let it die למקום השני במצעד הבריטי.
אחריו, הקליט עוד מספר להיטים. אחד מהם, שתורגם בארץ ל"הו ילדונת, מה תאמרי", הגיע למקום הרביעי בבריטניה, אבל כאן הצליח אפילו יותר. השבוע לפני 50 שנה, הוא במקום הראשון במצעד הלועזי בקול ישראל. אז בייב, מה תגידי על זה?