חשיפה כפולה
אוק 20
שני אירועים יתקיימו בחודש הבא בתל אביב וירושלים, במטרה לחשוף מוזיקאים ישראלים לבכירים בתעשיית המוזיקה העולמית. יתחרו על תשומת הלב, בין השאר, מרינה מקסימיליאן (צילום: עומר מסינגר), ריף כהן, לוס כפרוס, קותימן ועוד.
האם המוזיקה הישראלית היא הדבר (העולמי), הבא? האם לאחר שישראל הוכיחה את עצמה כמעצמת-פורמטים לטלוויזיה, הגיע הזמן להוכיח שגם למוזיקה הישראלית אין רגשי נחיתות? שני אירועים שיתקיימו בחודש הבא, כמעט במקביל, יפגישו מוזיקאים מקומיים עם עיתונאי מוזיקה מהעולם ובכירים בתעשיית המוזיקה בארה"ב ובריטניה, בתקווה שהחשיפה תביא איתה גם הזדמנות לחשיפה עולמית.
"חשיפה בינלאומית למוזיקה", מתקיימת זו שנה חמישית, בשיתוף משרד החוץ, שרואה הזדמנות להציג לעולם את הצד האחר של ישראל: צעירים חמושים בגיטרות במקום בכלי נשק. כ-600 מוזיקאים והרכבים הגישו מועמדות להשתתף באירוע. מתוכם, בחרה ועדה מקצועית, ישראלית-בינלאומית, 48 בלבד. ביניהם: מרינה מקסימיליאן, אסתר רדא, אורן ברזילי, קותימן, ועדת חריגים ועוד. הם יופיעו בפני אורחים מחו"ל, ביניהם עיתונאים, מנהלים בחברות מוזיקה ומפיקי פסטיבלים, בשני מחזורים שכל אחד יוקדש לז'אנרים שונים. בין ה-19 ל-22 בנובמבר, הדגש על אינדי. התאריכים 26-29 בנובמבר יוקדשו לג'ז ומוזיקת עולם.
קותימן
המחזור הראשון של החשיפה הבינלאומית חופף את האירוע המתחרה, שיתקיים בתאריכים 19-21 בנובמבר, בתל אביב בלבד, תחת השם tune in tel aviv . גם כאן, מוזיקאים מקומיים כריף כהן, לוס כפרוס, בום פם ואחרים, ירצו להרשים את האורחים מחו"ל. לא רק עיתונאים מהרולינג סטון, בילבורד ואן.אם.אי, אלא גם – בעיקר – את סימור סטיין ודניאל מילר. סטיין ייסד את חברת התקליטים sire ועבר אח"כ לנהל את וורנר בראדרז. הוא החתים את מדונה וטוקינג הדז ועוד. מילר הבריטי הקים את חברת mute , שמחזיקה בדפש מוד, ניק קייב ואחרים. בהחלט שמות שכדאי שירצו לשמוע כל מי ששואף לקריירה גם מחוץ לישראל.
לוס כפרוס