כאן קול ישראל משרונה
מרץ 10
מחר תיפתח בגלריה שרונהART בתל אביב תערוכת האזינו לקול ישראל, לציון 80 שנה לשידור הציבורי בארץ, שהחל בתקופת המנדט הבריטי. עוד ברדיו: שתי סדרות מוזיקה ונוסטלגיה חדשות, ברשת גימל.
התערוכה מוצגת סמוך לאולפני קול ישראל בקריה, שם הם פועלים מאז הקמת המדינה. בתערוכה, אותה אצרה יפעת להט ווייט, מוצגים פריטים נדירים מהעבר של קול ישראל, צילומים והקלטות נדירות מארכיון הרדיו, החל בשידור הראשון מהכרזת העצמאות. המבקרים יוכלו להתנסות בשידור חדשות באולפן משוחזר מסוף שנות ה-50 , או מצעד פזמונים או תחרות ספורט, ולקנח במקבץ פרסומות מהעבר. בכל תחנה בתצוגה ניתן יהיה להקשיב, באמצעות הטלפון הנייד ואפליקציית סריקת ברקוד, לקטע אודיו מתוכניות כל אחת מרשתות הרדיו, מרשת א' ועד לרשת מורשת. אם תרצו. התערוכה תינעל ב-31 במרץ והיא סגורה בשבת.
במקביל לתערוכה עולות ברשת גימל שתי סדרות חדשות, הקשורות להיסטוריה של הרדיו בישראל. בימי רביעי תשודר פסקול ישראל , מאוצרות קול ישראל , התכניות והשירים של פעם, בעריכת נאוה בודק-אחירון. הסדרה, בת 12 פרקים, מלווה את המארז בשם זה, שיוצא לציון 80 שנות שידור רדיו ציבורי בישראל, ותביא מוזיקה ומלל מתוכניות כשלושה בסירה אחת, דו רה ומי עוד, שלכם לשעה קלה ופסטיבל הזמר והפזמון. הפסטיבל הוא נושא הסדרה המשודרת בימי חמישי, על כפיו יביא, של העיתונאי יובל ניב (עם איריס לביא וערן ליטוין), המביא בשמונה פרקים את סיפורו של פסטיבל הזמר והפזמון שהיה במשך שנים רבות האירוע המרכזי של מוצאי יום העצמאות ושל הזמר העברי בפרט. בסדרה יושמעו הלהיטים הגדולים שבקעו מהפסטיבל והסיפורים שמאחוריהם, חלקם נחשפים לראשונה ברדיו, לאחר שכבר היו הבסיס לעבודת המאסטר של ניב באוניברסיטת תל אביב.
אין כמו נוסטלגיה אבל למה לא פתוח בשבת
זה היום היחיד שיש זמן לאנשים להגיע
מה קרה גם פה בני ברק?