על ארבע בנות
אפר 17
גיא טנא בספיישל ביקורות לקראת פסח, חלק ב'. הפעם: דנה ליקוורניק, חן רותם, לירון בן שמעון וגיטלה.
Dana Elle – Wake Up
שלוש שנים לאחר אלבום הבכורה המצוין שלה , "ברבור", הקליטה דנה ליקוורניק אלבום נוסף, על טהרת השפה האנגלית ויחד עם שורת נגנים מובחרת שכוללת בין השאר את משה אסרף ושלומי אלון (הדג נחש), דני שניידרמן (הקרטל), ארתור קרסנובייב (התפוחים), אברי בורוכוב, וכמובן יוסי פיין האגדי שהפיק את אלבומה הקודם. כל אלה, לצד נגנים אמריקאים, אחראים על פן מוסיקלי משובח באלבום החדש.
ליקוורניק הייתה ונשארה זמרת המחוברת בטבורה לפאנק ולסול אמריקאים ונדמה שהפעם היא מוסיפה לחקור ולהרחיב את העשייה שלה גם לרית'ם אנד בלוז ולבלדות. שיר הפתיחה Wake Up שונה בתכלית מהפאנקי המקפיץ שהתחיל את אלבום הבכורה שלה ומשדר התפתחות ויותר העמקה בטקסט ובמורכבות של ליקוורניק. הבלדה Spread Her Wings עם העוד של בורוכוב אהובה עלי במיוחד.
שלא תהיינה אי הבנות: הפאנקי נותר חלק בלתי נפרד מהאמירה והסגנון של דנה. It Seems, למשל, חד ומהוקצע וכולל השתתפות של Rebel Sun, אותו לא שמעתי כבר שנים. יופי של מתנה לקראת החג מזמרת מתפתחת למי שרוצה פסקול צבעוני ושמח בניחוח אמריקאי חריף.
חן רותם – בחוץ חלום בלהות
ארבע שנים לאחר "אבנים כבדות", היוצרת חן רותם חוזרת באלבומה השלישי וממשיכה את הקו הייחודי שלה, בהגשה הישירה והלא מתחמקת, וברוק הגיטרות המושחז של נמרוד גלבוע ויצחקי פרנקו.
כאשר על הפקת האלבום מופקד עמיר לב אין פלא שמשהו מלנכולי דומיננטי בצליל של רותם. היא מבקשת מילים ברורות מסמכות עליונה, הוראות, החלטות, הכוונה, ואומרת "מזל שלא ויתרנו" בכאבי גדילה.
רותם לא מציעה בריחה או אסקפיזם בשום צורה שהיא. היא מציעה מבט נכוחה במציאות הפוליטית בג'נין ובאין מלך, מבט פנימי על מערכות יחסים ואהבה ברציפים ובשיר ערש. הכל נוקב ומהדהד, לא גדול מהחיים, לא קטן ומתקטנן, אלא בגובה העיניים, אל תוך הנשמה.
לירון בן שמעון – כל חלומות העולם
אלבום שני ללירון בן שמעון, בהפקת מיכאל בן שמעון ומאור ויזל. אלבום שמבחינתי לפחות, מותיר רושם מיוחד מהיכרות ראשונה עם זמרת לא סטנדרטית.
החצוצרה של עידית מינצר בפרולוג והתופים של שלומי אורון נפלאים ומבהירים את האמת הסגנונית החושנית והברורה של בן שמעון. יחד עם בית, הדואט עם המלכה-האם אהובה עוזרי, היא מביאה גוון חדש ונוסטלגי, כפי שרק הבולבול טראנג של עוזרי יכול להשרות על שיר שלם. בן שמעון אינה נבלעת בדומיננטיות של עוזרי ומייצרת כאן שיר מצוין.
אהבתי גם את ויתור בו האחים בן שמעון מצליחים לגעת ולצמרר בשיר יפהפה. ויזל בגיטרה חשמלית ואסף סומך בבס, לצד הפנדר רודס של זהר לוי, עשו עבורי את השיר.
המיני-אלבום של לירון בן שמעון מבהיר עד כמה כישרון ופרספקטיבה טמונים אצל היוצרת הצעירה הזו, עם חומרים אישיים אך לא מכבידים, בלי הרבה רעש וצלצולים, ועם הרבה מחמאות.
גיטלה- Mothers
גיטלה יוסוב מוציאה אלבום בכורה וכבר מהשנייה הראשונה היא מזמינה למסע לא שגרתי. טל ברוכיאל הפיק יחד עמה את האלבום ואביב משולם אחראי על כל העיבודים. שלושה שותפים ליצירת הצבע המוסיקלי של אלבום בכורה, זהו סיכון לא קטן.
גיטלה נדמית באוזניי כזמרת פולק מודרני אנגלייה, ששואבת את השראתה ממחוזות קרירים בהרבה משלנו. היא משחקת ומתעתעת בקולה ומגייסת לעזרתה שורה של כלי מיתר ליצירת צבע רומנטי משהו לאלבום.
למי שמחפש מסע אביבי בסגנון אחר, כדאי להאזין למה שיש לגיטלה לומר. היא מתמקדת בצבע ברור מאד של צליל, מסוגנן ואירופאי, ואינה מגדרת עצמה אל מול האופנה העכשווית והסאונד המעודכן ביותר.
שיר הנושא של האלבום מעביר צמרמורות בגו. גיטלה חשופה וישירה, מצליחה לבטא את היכולת הווקאלית שלה, לא רק טכנית אלא גם רגשית. אהבתי מאד את השיר ולכם, אוהבי הגוון הפולקי הייחודי והאישי, המלצתי נתונה. חג שמח !